Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bíber, a gárda, a pécsi kutató
  2007-12-21 12:11:05, péntek
 
  A tűz csiholója

Bíber, a gárda, a pécsi kutatók és a cigányság - interjú


2007. december 20. 17:10 | Utolsó módosítás:2007. december 20. 17:10

Bíber József Tibor, a Jobbik Magyarországért párt alelnöke a ,,cigánybűnözés genetikai gyökereiről" beszélt Tatárszentgyörgyön a gárdistáknak. Az esemény Sólyom László államfő szerint kifejezetten cigányellenes tüntetés volt. Interjú a civilben magyar-történelem szakos tanárral, akinek cigány tanítványai is vannak egy szolnoki egészségügyi szakiskolában, és akiket állítása szerint kedvel, ezért eltitkolja előttük a nézeteit.


hvg.hu: Hol kezdte politikai pályáját?

Bíber József Tibor: Először a MIÉP-ben politizáltam, 2001-ben. Csurka István pártjában gyorsan jutottam előre, félévi tagság után lettem Szolnokon a párt városi elnöke, egy hónap múlva már megyei elnök voltam. 2002 tavaszán, a MIÉP parlamentből való kiesése és egy sikertelen önkormányzati választás után levontam a következtetést, hogy Csurka Istvánnal nem lehet eredményt elérni. Csurka számos hibát követett el 2002 tavaszán, de ezek közül a legnagyobb az volt, amikor bejelentette, hogy a párt száz képviselőjelöltjét visszalépteti a FIDESZ javára. Néhány társammal együtt kiléptünk, és új pártot alapítottuk a nemzeti radikalizmus képviseletére. Először a Nemzeti Front nevű szervezetben politizáltam, aztán 2003 nyarától felvettem a kapcsolatot a Jobbikkal.

hvg.hu: A nemzeti radikalizmus újabban egyre élesebb bírálatot fogalmaz meg a FIDESZ-szel szemben, miközben a média egy része a két pártot szövetségesnek tekinti. Mi a kritikájuk lényege?

B. B. T.: A FIDESZ néppárt, míg a Jobbik a nemzeti radikalizmus eszméit képviseli. A mi törekvéseinket és értékeinket ők nem vállalják fel.

hvg.hu: A Jobbik által létrehozott Magyar Gárdától a FIDESZ igyekszik elhatárolódni. Talán úgy gondolják, hogy a cigánybűnözés problémájának tematizálásával a Jobbik olyan ingoványos terepre tévedt, ahová nem akarják követni.

B. B. T.: Ha most a december 9-ei, tatárszentgyörgyi beszédemre gondol, közölnöm kell, hogy azt mindenki félreértette. Kiragadtak belőle néhány mondatot, azzal a céllal, hogy lejárassanak bennünket. Beszédemben egy tanulmányból idéztem, melyet 1994-ben publikáltak a pécsi Janus Pannonius Egyetem kutatói. Az interneten is hozzáférhető a tanulmány, melynek címe ,,Romológiai alapismeretek". A bölcsészettudományi karon, a pedagógiai tanszéken készült, huszonnégy Baranya megyei cigány család vizsgálata alapján. A kutatók úgy találták, hogy huszonnégy cigány családból tizenötben fordult elő vérfertőző kapcsolat a tagok között és minden negyedik gyermek testi vagy szellemi fogyatékos volt.

hvg.hu: Meglehetősen perverz gondolkodásmódra vall összekapcsolni az állítólagos vérfertőzést és a fogyatékosokat a bűnözéssel. Egyoldalúan, rasszista logika szerint interpretált valódi adatokat, miközben Ön vádolja az ellenfeleit azzal, hogy kiforgatták a szavait.

B. B. T.: A tanulmányban szerepel, hogy e családokban ,,visszaadják az államnak" a fogyatékosokat, akiket a saját fajtájuk gyötör, majd ,,használ fel mindenféle célra", így lopásra is. E tendenciákat felerősíti, hogy a cigányok iskolázottsága rendkívül alacsony szintű, sok közöttük a szellemileg elmaradott, sőt, az analfabéta is.

hvg.hu: Bármilyen riasztóak egyes adatok, demagóg, uszító módon interpretálja őket. És olyan következtetésekre jut, mellyel senki, aki felelősen gondolkodik, nem érthet egyet.

B. B. T.: Elutasítom, hogy belekössenek a szavaimba. Közleményemben is olyan megszorító megfogalmazásokat alkalmazok és feltételes módot használok, amely kizárja, hogy a véleményem valamennyi cigányra vonatkozzon. Az első bekezdésben szó szerint a következőt állítom: ,,A cigányságnak vérfertőzés útján degenerálódó, ősközösségi szintű szubkultúrában élő rétege termeli ki magából a cigány bűnözés egy részét, amelyben a vérfertőzésből származó, majd a bűn útjára lépő utódok esetében a genetika is szerepet játszhat." Magyar szakos tanárként állítom, hogy ebbe az állításomba nem lehet belekötni, nem is jelentett fel érte senki.



Második oldal

hvg.hu: Úgy tesz, mintha nem lenne tisztában azzal, hogy a közvélemény világszerte hogyan fogadja a rasszizmust. Hadd idézzem Jean-Paul Sartre kijelentését: ,,A rasszizmus valamikor a vélemények egyike volt, ma a bűnök egyik fajtája."

B. B. T.: Nekem nem célom semmiféle általánosítás, hidegen hagy, hogy a többség milyen értelmet tulajdonít a szavaimnak. Amúgy a Jobbik nem rasszista, mint ahogy én sem. Ezt bizonyítja az is, hogy megpróbáltunk felvenni a kapcsolatot az Országos Cigány Önkormányzattal, s személy szerint Kolompár Orbánnal, azzal a céllal, hogy közös megoldást találjunk a felmerülő problémákra. Sajnos, az OCÖ vezetői nem hajlandók szóba állni velünk, át sem vették a petíciót.

hvg.hu: Úgy tűnik, kidolgozott javaslataik vannak a ,,cigánykérdés" megoldására. Vázolna ezek közül néhányat?

B. B. T.: Tatárszentgyörgyön mondott beszédemben arra hívtam fel a figyelmet, hogy az oktatásban, legalábbis bizonyos esetekben, csak a szegregáció vezet eredményre. Gyakorló pedagógusként tudom, hogy egy olyan osztályban, ahol nyolc-tíz deviáns gyerek van, akiknek a többsége rendszerint cigány, tudatosan szétveri az oktatást, nem lehet megfelelő szinten tanítani. Vagyis nem szabad felszámolni, hanem fenn kell tartani a külön cigány osztályokat.

hvg.hu: Vagyis olyan megoldást javasolnak, amelyről egyszer már kiderült, hogy nem vált be.

B. B. T.: Egyes deviáns, lumpen cigány családok gyerekeitől a törekvő, tisztességes cigányemberek is szívesen megszabadulnának az iskolákban, mert az ő gyermekeik előrehaladását is akadályozzák. Ezért írattak sok rendes cigánygyereket is a jászladányi alapítványi iskolába.

hvg.hu: Azt a tényt, hogy a cigányok körében, akár áldozatokról, akár elkövetőkről van szó, gyakrabban fordulnak elő bizonyos bűncselekmények, a szociológusok hátrányos szociális helyzetüknek, a szegénységüknek tulajdonítják.

B. B. T.: Mi ,,cigánybűnözésen" nem azt értjük, hogy minden cigány bűnöző, hanem hogy vannak bizonyos bűncselekmény fajták, melyek kifejezetten rájuk jellemzőek. Ilyen például a színesfémlopás vagy a tömegverekedések.

hvg.hu: Ön szervezett egy Izrael-ellenes tüntetést is Szolnokon, 2004 áprilisában. Ezt mivel indokolta?

B. B. T.: Ez nem antiszemita tüntetés volt, hanem a cionizmus ellen irányult. Hering József zsidó barátom ezen héberül szólalt fel, és bírálta Izrael elnyomó politikáját, melyet a palesztinok ellen folytat. Azóta azonban az Izrael és a palesztinok között megindult egy megbékélési folyamat, vagyis megváltozott a helyzet. Ma már a Jobbik, és személyesen én sem rendeznék egy ilyen tüntetést.

hvg.hu: Térjünk vissza az uniformisban masírozó Magyar Gárdához, melynek tagjaihoz Tatárszentgyörgyön beszélt. Nem érzi úgy, hogy ,,,mentális lincselésükkel" bármikor komolyabb konfliktusokat provokálhatnak?

B. B. T.: Felfogásunk szerint sem az egyenruha, sem pedig a bakancs viselését nem lehet megtiltani. Nem a Magyar Gárda szít polgárháborús hangulatot, mert az csak reakció a lincselésekre, a tömegverekedésre, a bűnözés elterjedésére, a lakosság terrorizálására. Nem lehet megfordítani az okot és az okozatot. Ma Magyarországon a cigánykérdés megoldatlan, s emiatt a rendszerváltás óta valamennyi kormány felelős. Mivel az állam nem tudja megoldani a problémát, nem képes megvédeni a jogkövető lakosságot a bűnöző bandáktól, nekünk kell felvállalni.

hvg.hu: Mégis, milyen programot javasolnak?

B. B. T.: Mindenekelőtt fel kell számolni a cigányság alá ,,lovat adó" pozitív diszkriminációt az élet számos területén. Nem lehet faji-etnikai alapon támogatni embereket, vállalkozásokat, ez az Európai Unióban csak nálunk fordul elő. Ahogy egy amerikai kutató megállapította, mindazok, akiket ,,pozitívan diszkrimináltak", visszaélnek ezzel a ténnyel, ,,zsarolják a környezetüket".

hvg.hu: Az, hogy az állam igyekszik elősegíteni az iskolázott cigány középosztály, vállalkozói réteg kialakulását, épp a szegénység és a deviancia ellen hat.

B. B. T.: Elhibázottnak tartjuk a kormány cigánypolitikáját, amely semmiféle eredménnyel nem jár. A cigány vezetők pozitív hozzáállására, példamutatására lenne szükség, hogy a magyar társadalomnak ez az elmaradott rétege csökkentse a többségtől való lemaradását. Sajnos, a jelenlegi cigány vezetők képtelenek teljesíteni rájuk háruló feladatot.

Pelle János


http://hvg.hu/print/20071220_biber_jozsef_interju_jobbik.aspx
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gondolkodásmódra, megszabadulnának, tömegverekedések, tömegverekedésre, diszkrimináltak, magyarországért, vállalkozásokat, terrorizálására, önkormányzattal, diszkriminációt, bűncselekmények, példamutatására, cigánybűnözésen, tematizálásával, szegénységüknek, magyarországon, fogyatékosokat, közleményemben, cigánygyereket, szubkultúrában, konfliktusokat, provokálhatnak, törekvéseinket, vérfertőzésből, lincselésükkel, rendszerváltás, színesfémlopás, összekapcsolni, megállapította, következtetést, iskolázottsága, előrehaladását, szövetségesnek, tulajdonítják, interpretálja, cigányemberek, pécsi kutatók, esemény Sólyom, civilben magyar-történelem, szolnoki egészségügyi, párt városi, hónap múlva, sikertelen önkormányzati, párt száz, nemzeti radikalizmus, kritikájuk lényege, cigánybűnözés problémájának, december 9-ei, tanulmányból idéztem, pécsi Janus, pedagógiai tanszéken, tagok között, Bíber József Tibor, Jobbik Magyarországért, Sólyom László, Csurka István, Csurka Istvánnal, Nemzeti Front, Magyar Gárdától, Janus Pannonius Egyetem, Jean-Paul Sartre, Országos Cigány Önkormányzattal, Kolompár Orbánnal, Hering József, Magyar Gárdához, Magyar Gárda, Európai Unióban, Pelle János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy maradéktalanul uralt világ  Ne kapaszkodj magasabbra,  Boldog születésnapot a ma ünne...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Erdőn  Hiányzik  Sokan azt tartják  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png kutya  Hazára minden embernek szükség...  Egy bizonyos határt  Szép álmokat!  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kövesd a cowboyt!  Jó éjszakát  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Sose bánj semmit  Nevem  Sokan azt tartják  Szép estét  Soha ne kedvezz...  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png ház  Jó éjszakát  Szívem tiéd  Lóhere  Az igazi szeretetért rendszeri...  Alázat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Reggel van  Facebookon kaptam Krisztinától  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Png virág  A sors  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nagyon különös  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Nagyon különös  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Akik bántanak téged  Akarat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Lóhere  Png nő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hogy lehet megtartani  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szabolcska Mihály – Ákác... 
Bejegyzés Címkék
pécsi kutatók, esemény Sólyom, civilben magyar-történelem, szolnoki egészségügyi, párt városi, hónap múlva, sikertelen önkormányzati, párt száz, nemzeti radikalizmus, kritikájuk lényege, cigánybűnözés problémájának, december 9-ei, tanulmányból idéztem, pécsi Janus, pedagógiai tanszéken, tagok között, állítólagos vérfertőzést, ellenfeleit azzal, tanulmányban szerepel, saját fajtájuk, cigányok iskolázottsága, szellemileg elmaradott, véleményem valamennyi, első bekezdésben, következőt állítom, cigányságnak vérfertőzés, cigány bűnözés, vérfertőzésből származó, közvélemény világszerte, rasszizmus valamikor, vélemények egyike, bűnök egyik, többség milyen, felmerülő problémákra, szegregáció vezet, olyan osztályban, többsége rendszerint, külön cigány, jászladányi alapítványi, cigányok körében, szociológusok hátrányos, szegénységüknek tulajdonítják, színesfémlopás vagy, cionizmus ellen, palesztinok ellen, palesztinok között, megbékélési folyamat, ilyen tüntetést, uniformisban masírozó, bakancs viselését, csak reakció, bűnözés elterjedésére, lakosság terrorizálására, cigánykérdés megoldatlan, jogkövető lakosságot, bűnöző bandáktól, élet számos, amerikai kutató, állam igyekszik, iskolázott cigány, deviancia ellen, kormány cigánypolitikáját, cigány vezetők, magyar társadalomnak, elmaradott rétege, többségtől való, jelenlegi cigány, gondolkodásmódra, megszabadulnának, tömegverekedések, tömegverekedésre, diszkrimináltak, magyarországért, vállalkozásokat, terrorizálására, önkormányzattal, diszkriminációt, bűncselekmények, példamutatására, cigánybűnözésen, tematizálásával, szegénységüknek, magyarországon, fogyatékosokat, közleményemben, cigánygyereket, szubkultúrában, konfliktusokat, provokálhatnak, törekvéseinket, vérfertőzésből, lincselésükkel, rendszerváltás, színesfémlopás, összekapcsolni, megállapította, következtetést, iskolázottsága, előrehaladását, szövetségesnek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.